Gamze Sayman - SinSireLLa

23 Ekim 2008 Perşembe

Tepsi Kebabı Tarifi

Tepsi Kebabı




Tepsi Kebabı İçin Malzemeler



  • 500 gram kıyma

  • 1 tutam maydanoz

  • 1 adet soğan

  • 2 su bardağı su

  • 1 çorba kaşığı salça

  • 4 diş sarımsak

  • 2 adet domates

  • 5 adet sivri biber

  • Kimyon

  • Karabiber

  • Pul biber

  • Tuz

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ


Tepsi Kebabı Tarifi


Kıymanızı karıştırma kabına alın üzerine, soğanı rendeleyin, ince kıyılmış maydonozu ekleyin, sarımsağı ince kıyın ve ekleyin üzerine sıvyağ ve tuz, baharatları da ekleyip hepsini karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın ve kıymalı harcınızı tepsiye eşit olacak şekilde yayın.

Üzerine yuvarlak dilimlenmiş domatesi, uzunlamasına kesilmiş yeşil biberleri de kıymalı harcın üzerine dizin üzerine salça ve suyu karıştırıp sos elde edip sosu da yemeğinizin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yemeğinizi pişirin.

1 yorum: